четвер, 28 листопада 2019 р.

Формули та діаграми в MS Excel


Табличні процесори

Табличним процесором називається комплекс взаємопов'язаних програм, призначених для обробки електронних таблиць.
Електронною таблицею називається комп'ютерний еквівалент звичайної таблиці, що складається з рядків і стовпців, на перетині яких розташовані клітини, що містять числову інформацію, формули або текст, тощо. Значення в числовий клітці таблиці або записується, або розраховується за відповідною формулою. У формулах можуть бути присутніми звернення до інших клітин.
При будь-якій зміні значення в клітці таблиці, здійсненні запису в неї нового значення з клавіатури перераховуються також значення у всіх тих клітинах, в яких стоять величини, що залежать від даної клітини.
Стовбці і рядки таблиці можуть мати власні назви. Екран монітора являє собою вікно, через яке можна розглядати таблицю в цілому або частинами.
Табличні процесори є зручним засобом для проведення бухгалтерських і статистичних розрахунків. Кожен пакет включає в себе сотні вбудованих математичних функцій і алгоритмів статистичної обробки даних. При цьому існують потужні засоби для зв'язку таблиць між собою, створення і редагування електронних баз даних.
За допомогою специфічних засобів можна автоматично отримувати і роздруковувати звіти, що налаштовуються і використовувати десятки різних типів таблиць, графіків, діаграм, забезпечувати їх коментарями і графічними ілюстраціями.
Табличні процесори мають вбудовану довідкову систему, що надає користувачеві інформацію по кожній з конкретних команд меню та інші довідкові дані. За допомогою багатовимірних таблиць можна швидко робити вибірки в базі даних по будь-яким критерієм.











Найпопулярнішими табличними процесорами є Microsoft Excel (Ексель) , Calc, Lotus 1-2-3.
В Microsoft Excel багато рутинних операцій можна автоматизувати, спеціальні шаблони дозволяють створювати звіти, імпортувати дані і багато іншого.
Програма Lotus 1-2-3 являє собою професійний процесор електронних таблиць. Великі графічні можливості і зручний інтерфейс пакета допомагають швидко орієнтуватися в ньому. Застосовуючи даний процесор, можна створити будь-який фінансовий документ, звіт для бухгалтерії, скласти бюджет або навіть розмістити всі ці документи в базах даних.






Немає коментарів:

Дописати коментар